Keresés

Arysta LifeScience
Magyarország Kft.

1036 Budapest Lajos u. 66.
Tel: 06-1-335-2100, 06-1-335-2101
Fax: 06-1-335-2103
Email: info-hu@arysta.com

A történet az 1980-as évek végén kezdődött a Nichimen Corporation japán kereskedőház képviseleti irodájaként. Akkor még nem csak a növényvédő szerekkel, hanem egyéb vegyipari termékek kereskedelmével is foglalkozott a néhány alkalmazott munkatárs. A mindössze féltucat termékből álló növényvédőszer-paletta forgalma ekkor alig haladta meg a 100 millió forintot. Olyan ismert termékek viszont már ekkor is a palettát bővítették, mint az Atonik, a Targa Super, vagy az azóta már nem forgalmazott Sanmite 20 WP.

A növényvédő szer forgalom 1997-re érte el azt a szintet, hogy érdemessé vált egy magyar vállalat létrehozása NM-Agro Kft. néven. Az új cég életében az első teljes szezon 1998. volt, négy munkatárssal. A közvetlen tulajdonos a belga Anesa S.A. volt ugyan, de a háttérben továbbra is a japán Nichimen Corporation volt a tulajdonos-befektető.

2002. októberében a cég neve Arysta Agro Kft-re változott, ezzel egy időben a közvetlen tulajdonos egy dél-franciaországi vállalat, a Calliope S.A.S. lett. A változás hátterében az állt, hogy a japán Nichimen Corporation és a szintén japán Tomen Corporation kereskedőházak közös tulajdonlás mellett egy új név alatt egyesítették termékpalettájukat. 

A következő nagy változást a cégcsoport pénzügyi befektetőknek történő eladása jelentette 2005. júniusában, mellyel egy időben a cég neve a ma is használt Arysta LifeScience Magyarország Kft-re változott. Ekkor már nyolc kolléga erősítette a céget és hozzávetőlegesen 3%-kos piaci részesedéssel büszkélkedhetett.
A ma ismert helyzet 2014-2015 során alakult ki, amikor a Platform Specialty Products amerikai pénzügyi befektető konszern megvásárolta a belga illetőségű Agriphar S.A. vállalatot, az amerikai Chemtura vállalat mezőgazdasági üzletágát és az Arystát. Az új cég nevével kapcsolatban az új tulajdonosok az Arysta név megtartása mellett döntöttek. A három cég integrációja már 2015 év folyamán elkezdődött, de 2016 során vált teljessé és véglegessé. Az új Arysta jelenleg közel 100 terméket forgalmaz Magyarországon, 23 főt foglalkoztat és piaci részesedése 7-8% között van.

Gyártási és kutató-fejlesztő telephelyek:
Noguéres, Franciaország

Szolgáltatások: növényvédő szerek gyártása, formázása, raktározása. 
Előállított növényvédő szer formulációk: 
- granulátum (GR)
- szuszpenzió koncentrátum (SC)
- emulzió koncentrátum (EC)
- vízoldékony koncentrátum (SL)
- folyékony koncentrátum (ULV)
- vízben diszpergálható granulátum (WDG)
Az Arysta noguéres-i telephelye ISO 9001 v2008, ISO 14001 v2004 és OHSAS 18001 v2007 tanúsítványokkal rendelkezik.

Ougrée, Belgium

Szolgáltatások: növényvédő szerek előállítása, formázása, csomagolása, raktározása.
Előállított növényvédő szer formulációk:
- szuszpenziókoncentrátum (SC)
- emulzió koncentrátum (EC)
- vízoldékony koncentrátum (SL)
- mikroemulzió (ME)
- olaj a vízben emulzió (EW)
- víz az olajban emulzió (EO)
- folyékony koncentrátum (UL-ULV)
- por (DP)
K+F háttér:
- Készítmény-előállító laboratórium, amelynek feladata a kiváló minőségű, innovatív, a nemzetközi szabványoknak megfelelő növényvédő szerek és csávázószerek fejlesztése.
- Analitikai laboratórium, melynek feladata a növényvédő és csávázószerek kémiai elemzése.
- Vetőmag laboratórium, amely a csávázószerek vetőmagokra vonatkozó biztonságosságára és szelektivitására vonatkozó vizsgálatokat végez.
Az Arysta ougrée-i telephelye ORETO (Official Recognition of Efficacy Testin Organisations), és GLP (helyes laboratóriumi gyakorlat) tanúsítványokkal rendelkezik.
 
Natural Plant Protection (NPP), Franciaország

Szolgáltatások:
- biokontroll készítmények fejlesztése és gyártása
- négyféle biotechnológiai eljáráson alapuló szintézis és keverés: rovarvírusok, entomopatogén gombák, növényi kivonatok és szemiokemikáliák

Evesham, Anglia

Szolgáltatások:
- magas minőséget képviselő, innovatív elgondolásokon alapuló csávázószerek fejlesztése
- csávázószer-formulációk fejlesztése, tesztelése
K+F háttér:
- analitikai laboratórium
- vetőmag laboratórium
Az Arysta evesham-i telephelye ORETO (Official Recognition of Effycacy Testin Organisations), és GLP (helyes laboratóriumi gyakorlat) tanúsítványokkal rendelkezik.

Saint-Malo, Franciaország

Szolgáltatások:
- biostimulátor készítmények fejlesztése
- az Ascophyllum nodosum tengeri alga feldolgozásán alapuló biostimulátor készítmények előállítása
Előállított formulációk:
- szuszpenziókoncentrátumok (SC)
- vízoldékony koncentrátumok (SL)
Az Arysta Saint Malo-i telephelye ISO 9001 v2008 tanúsítvánnyal rendelkezik.